Teresitas
9700
HomeAlgemeenBrainfartsBrainfart: Wat moet ik nu weer meenemen op reis?

Brainfart: Wat moet ik nu weer meenemen op reis?

Vroeger – toen ik nog fris en fruitig was – nam ik altijd op reis shorts en shirts mee. En een bikini. En klaar was ik. Maar nu ik een jaartje ouder ben vind ik dat ik ook af en toe iets ‘fatsoenlijkers’ aan moet doen. Wat ga ik dus meenemen op reis??

Een tijdje terug vertelde ik al dat ik een drama ben als het aankomt op licht pakken… dus dit is het vervolg en de helft van de reden dat ik altijd teveel meeneem!

Meenemen op reis

Komt op de eerste plaats de beslissing of ik dus een bikini meeneem of ga shoppen in de collectie leuke zwemkleding. En kies ik dan uit een badpak of ga ik toch voor die bikini. Een bikini body heb ik natuurlijk allang niet meer, dat moge misschien duidelijk zijn, maar om heel eerlijk te zijn heb ik een hekel aan een badpak. Om de doodeenvoudige reden dat ze compleet onpraktisch zijn.

Ik ben geen zwembad-ligger, dus als het aankomt op zwemmen dan is dat meestal ergens aan het strand en dan ook nog meestal ergens onderweg. Dat betekent dus badpak aan en kleding eroverheen. Niks aan de hand zou je denken; tot je naar het toilet moet. Probeer dan maar eens al die kleren weer uit te doen, badpak uitdoen en daar zit je dan. Onhandig dus.

Een bikini is dan weer veel makkelijker en iets als een tankini vind ik dan ook ideaal. Het verhullende van een badpak maar het gemak van een bikini. Win-win.

Prambanan

To dress or not to dress

De laatste jaren koop ik veel jurken. Er is natuurlijk enorm veel keus als het aankomt op leuke jurken. En dus koop ik die links en rechts. Van lekker losse flodderstoffen die je makkelijk in je koffer kunt proppen zonder je druk te hoeven maken over kreukels. Want dat is natuurlijk ideaal voor op reis.

En het kleedt lekker af. Beter dan shorts. Die ik overigens wel toch altijd nog meeneem op reis. En ook nog eens veel draag. Ik weet niet; het zit gewoon lekker en je kunt je eens flink bukken zonder dat je in je onderbroek staat.

Maar ik vind dat een jurk wel veel beter staat, dus blijf ik ze kopen. Een van dezer dagen laat ik die shorts een keer thuis en ga door het leven in een jurk. Denk ik… Hoop ik…

Met een jurk in de zee - meenemen op reis

Ondergoed

En met die onderbroek komen we aan het volgende onderdeel; het ondergoed. En dan met name van die broekjes die speciaal voor vrouwen met dikke dijen zijn. Zodat je met goed fatsoen een jurk kunt dragen zonder schaafwonden… Ik heb die broekjes nodig, maar daar zit behoorlijk wat kaf onder het koren. Sommige broekjes rollen direct op zodra je ze aan doet. Andere broekjes zitten zo strak om je dijen dat je last krijgt van afgeklemde bloedvaten. De ideale broekjes heb ik dus eigenlijk nog niet gevonden. Als jij weet welke ik zou moeten hebben? let me know!

Eerder schreef ik ook al een stuk over welke koffer je mee kunt nemen voor welke trip.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like