markt in medan
37100
HomeFeaturedCentral markt in Medan, Sumatra
IndonesieIndonesie

Central markt in Medan, Sumatra

markt in medan

Ik hou van markten. Ik vind het geweldig om er rond te lopen. In elk land vind je op de markt altijd de meest authentieke dingen. En dan bedoel ik natuurlijk geen toeristenmarkt, want ja die zijn er ook. De markt in Medan is een goed voorbeeld van.

Complete chaos, verstikkende hitte, overweldigende stank (op sommige plekken) maar zooo leuk! Check ook vooral even het filmpje hieronder voor een beter beeld van de chaos.

Central markt medan

De markt is uiteraard bekend in heel Medan. Om eerlijk te zijn vind ik Medan zelf niet zo’n geweldige plek om heen te gaan. Als je het kunt voorkomen of over kunt slaan dan zou ik daar voor kiezen. Maar als je er dan toch bent is het absoluut een aanrader om naar dat ene plekje in Medan te gaan dat wél de moeite waard is.

Gedroogde vis

Ik kwam binnen op de afdeling gedroogde vis. Enne… je hebt nog niet eerder zoveel gedroogde vis bij elkaar gezien! Ongelofelijk. Maar goed ben je net als ik op de markt van Medan binnengekomen via deze route dan zul je er even doorheen moeten. De markt is overigens ook groter dan je wellicht op het eerste gezicht denkt. Het grootste stuk van de markt is namelijk overdekt. En dat maakt het meteen smoorheet.

We waren in Medan op uitnodiging van Wonderful Indonesia en waarom ze precies voor Medan kozen is me eerlijk gezegd best een beetje een raadsel. Want er zijn serieus veel mooiere plekken op Sumatra. Maar daar hoef je niet echt hard over na te denken.

Balige

Ben je in de buurt van Medan maar wil je de grote stad vermijden? Maar wel naar een toffe markt? Dan kan ik je overigens de markt van Balige van harte aanbevelen. Daar was ik ooit een aantal jaar geleden toen we wel de keuze hadden gemaakt om Medan over te slaan. Aanrader dus.

Niet dat het minder benauwd is daar want ook dat is overdekt. In eerste instantie denk je ‘O lekker even uit de zon’ en ik snap waarom ze de markten grotendeels binnen opzetten want buiten sta je in de brandende zon. Ook niet bevordelijk voor verse waren.

Ook op de markt in Medan vind je wel wat stukken buiten. De vis is gedeeltelijk buiten en ook de man die de kippen slacht staat buiten.

Kippenman markt in medan

Eerlijk; je moet wel tegen een stootje kunnen als je naar de markt in Medan gaat. Of naar wat voor markt in Indonesië dan ook. Je vindt er soms stallen waar ze de kippen leven de poten afhakken. Dat is makkelijker. Lopen ze niet weg. Ik kan daar niet zo goed tegen dus sla die stukken meestal over, maar je ontkomt er soms gewoon niet aan.

In de ochtend

Ben je van plan om naar de markt van Medan te gaan, ga dan zeker in de ochtend. Ten eerste is dan alles nog up en running en vooral de vismarkt is dan nog levendig. Kom je later dan zijn de vissen uitverkocht en liggen er alleen nog wat stinkende restanten. Trek ook vooral dichte schoenen aan want het is geen pretje om in de krappe straatjes te lopen door slachtrestanten en dergelijke rommel op je sandalen. Trust me. Dat wil je echt niet.

Medan is overigens de hoofdstad van Sumatra en is een van de vier grootste steden van Indonesië, na Jakarta, Surabaya en Bandung. Er wonen ongeveer 2 miljoen mensen en het is zeker geen toeristen hotspot. Zoals gezegd is er weinig te vinden voor de gemiddelde toerist, maar het is wel vaak een tussenstop op reis naar andere gebieden.

Onze tweede stop was Java, waar we onder andere de prambanan tempel bezochten.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like