HomeOm te zienHoe de aap de lizard doodde
Costa RicaCosta Rica

Hoe de aap de lizard doodde

Jesus christ lizard
hoe de aap de lizard doodde

Bijzonder gebeurtenis

Op onze (tweede) reis door Costa Rica hadden we ook een boottrip over een rivier die op de grens ligt van Nicaragua en Costa Rica. We gingen vroeg in de ochtend om te zorgen dat we de andere toeristen boten voor zouden blijven en om ongestoord te kunnen genieten van de dieren. Een gedeelte van de lol van dit soort boot tochtjes is natuurlijk dat je veel kunt zien vanaf het dek van de boot. Wel heel belangrijk om een goede spotter te hebben. Je zult verbaasd zijn hoeveel verschil dat uitmaakt!

Jesus Christ Lizard

In dit geval weet ik haast wel zeker dat we de actie volledig zouden hebben gemist als de man in onze boot niet ogen als een havik had. De actie was – blijkbaar – ook nog eens heel speciaal aangezien we getuige waren van het feit dat een aap een basilisk oftewel Jesus Christ Lizard aanviel en doodde.

Jesus christ lizard
Jezus Christ Lizard

Ik stond op een rot plek op de boot en had geen tijd om naar de andere kant te lopen want dat had ik alles gemist maar je kunt alsnog wel duidelijk zien hoe de aap de hagedis aanvalt en de paniek in de ogen van die hagedis!

Blauwe reiger

Over het algemeen was het een super tour en omdat ze zo vroeg waren hadden we nagenoeg niemand om ons heen. En nu we een glimp hebben opgevangen van de natuur in Nicaragua kan ik me alleen maar voorstellen hoe het in het land zelf moet zijn. Zeker omdat het een stuk minder toeristisch is als Costa Rica staat het nu hoog op mijn lijst!

Costa Rica

Wij gingen naar Costa Rica met Sawadee. Check hier al hun Costa Rica reizen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like