M'Ar de Ar Hotels
30500
HomeSlapenHotelSlapen in Evora – Alentejo
PortugalPortugal

Slapen in Evora – Alentejo

Onze reis door het mooie Alentejo begonnen in Évora – het culturele hart en de hoofdstad van Alentejo en wellicht een van de bekendste plaatsen aldaar. Gerekend vanaf Lissabon waar we aankwamen is het een logisch beginpunt van de reis en ons hotel van die avond een absolute aanrader!

M'Ar de Ar hotels

M’Ar de Ar hotels

Een beetje verwarrend is die naam wel, want ik schrijf het continue verkeerd maar dat mag de pret verder niet drukken. Het hotel (wij verbleven in M’ar de Ar Aqueduto) is gelegen in een oud klooster en dat zie je meteen als je binnenkomt in de entree.

De rest van het hotel is wel heel modern dus dat het gebouwd is in een klooster is vooral aan de buitenkant zichtbaar.

M'Ar de Ar Hotels
Foto: M’Ar de Ar hotels

Het hotel ligt aan de rand van Évora en is daarmee meteen een ideale uitvalsbasis om de stad te verkennen. Omdat het centrum niet heel groot is kun je alles prima te voet afleggen. Hou wel rekening met het feit dat de hele stad vol ligt met kinderkopjes dus doe niet je hoge hakken aan. Zelfs met wandelschoenen loopt het toch net iets vermoeiender dan ‘gewone’ bestrating. Maar mooi is het wel.

Spa

Het hotel heeft bovendien een uitgebreide spa en als ik de foto’s op de site bekijk dan wil ik nu al meteen een retour tripje boeken om nog een keer langs te gaan. Het was vrij koud toen wij er waren en bovendien was er geen tijd voor een uitgebreid bezoek aan het wellness gedeelte maar check hier maar voor hoe dat er uitziet.

Wellness
Dat ziet er toch uitnodigend uit? Foto: M’Ar de Ar Hotels

5-sterren

Het hotel is een vijfsterren hotel en dat merk je aan alles. Van de comfortabele kamer tot de aandacht voor detail die je overal terugvindt. Het ontbijtbuffet ontbrak het ook aan niets dus.

Prijzen voor een kamer beginnen zo rond de € 130,- (eind 2021) Het heeft absoluut ook financiële voordelen om naar Portugal te gaan. De prijzen liggen er beduidend lager dan in ons eigen land.

Wil je ook naar Évora? Check dan de post op Simone’s Kitchen voor meer informatie. Vanaf Évora door naar Elvas? Check dan Travassos.

Mardearhotels

Bewaren?

Slapen in evora

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like