Travassos 11
32100
HomeSlapenHotelTravassos 11 – genieten in Elvas, Alentejo
PortugalPortugal

Travassos 11 – genieten in Elvas, Alentejo

Soms weet je dat iets goed is zodra je binnenkomt. Na een lange reisdag door het mooie Alentejo waarbij we uitgebreid door Marvão slenterden, gingen lunchen bij Mil Homens en een fort bezochten, kwamen we uit bij Travassos 11. Aan de buitenkant zie je niet wat voor moois er aan de binnenkant schuilgaat.

Travassos 11

Historisch hotel

Travassos 11 ligt in het plaatsje Elvas. Op zich al meer dan een bezoek waard en daar kun je dan weer meer over lezen op Simone’s Kitchen binnenkort. Maar ik wilde deze accommodatie even apart uitlichten want ik vond het een unieke en prachtige plek. Ik was er graag nog wat langer gebleven, maar ja je weet hoe dat gaat op persreizen.

Het huis heeft in totaal 9 kamers waarvan twee appartementen met een eigen opgang. Elke kamer in het hotel is weer totaal anders. De foto hierboven laat mijn kamer zien waar ook nog een waanzinnig grote badkamer bij was. Inclusief een dubbele douche.

Van oud naar modern

Het hele pand heeft een aantal grappige details. Zo hangen er in de woonkamer ineens een hele collectie met Turkse hoedjes. Zonder betekenis maar gewoon heel erg leuk. Sommige kamers zijn super modern en strak ingericht. Andere kamers hebben juist weer een heel klassieke look.

Doolhof

Het pand zelf is een beetje een doolhof. Althans zo voelt het op het eerste gezicht maar uiteindelijk valt het wel mee en konden we toch nog elkaar vinden elke keer. 😉

Je kunt in Travassos behalve slapen ook ontbijten en dineren. Wij hadden een heerlijk diner in de prachtige eetkamer met zo’n kroonluchter die hier helemaal thuishoort.

Het was er zo chic dat Cathelijn en ik er een beetje melig van werden en bijpassende foto’s gingen maken.

Hoe dan ook, als je op zoek bent naar een overnachting in Elvas of in de buurt van Elvas? Dan kan ik Travassos van harte aanbevelen. Ik vond de prijzen zelfs nog redelijk meevallen. Alhoewel de prijzen die ik bekeek van de kerstperiode waren en er van volgend jaar nog geen nieuwe data/prijzen beschikbaar zijn.

Locatie

Behalve dat het pand zelf prachtig is ligt het ook nog op een handige locatie. Het ligt net buiten het centrum van Elvas, wat op ongeveer een kilometer afstand is. Dat is dan wel een kilometer strak omhoog klimmen over de kinderkopjes. Ben je slecht ter been dan is het wellicht een wat minder handige locatie.

De bovenstaande foto’s zijn van mij. Hieronder nog wat professionele foto’s van de accommodatie zelf. Voor een beter beeld.

In Elvas aten we onder andere deze heerlijke Sericaia de Elvas!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like