HomeSlapenBijzondere overnachtingenSlapen in een pipowagen bij Sauwerd
NederlandNederland

Slapen in een pipowagen bij Sauwerd

pipowagen

Slapen in een oude circuswagon

Een tijdje terug zag ik het voorbij komen op het blog van Liv Krake, een heuse oude pipowagen. Het zag er zo tof uit dat ik besloot om meteen te boeken. Het idee was eigenlijk dat ik er alleen zou slapen. Ik ben tenslotte begonnen met een serie over alleen op reis, dus om het mezelf niet al te ingewikkeld te maken dacht ik; ik begin in Nederland.

op reis in een pipowagen
Simone zat heel even alleen

Missie mislukt

Maar heel eerlijk, ik dacht al snel; wat moet ik in godsnaam in the middle of nowhere alleen in een pipowagen doen. Voor vrijdag had ik op het programma om een lange wandeling te maken in natuurgebied Lauwersmeer en het leek me toch wel gezelliger om dat met zijn tweeën te doen. Dus vroeg ik aan Charlotte van Charlies Travels of ze zin had om vrijdag te komen.

Die vrijdag werd al snel ook donderdag dus zo alleen was dit tripje niet. Als je die paar uurtjes op donderdagmiddag niet meetelt. Waarin ik wel dit onderstaande filmpje maakte voor een impressie van de pipowagen.

Back to basic

De oude circuswagon staat in Sauwerd. Dit ligt op ongeveer een kilometer of 10 van Groningen stad af. Bij aankomst rij je het landelijke weggetje op en – als je te ver rijdt zoals ik – zie je de wagen al meteen in de wei staan. Weet je zeker dat je goed zit.

De binnenkant van de pipowagen
pipowagen

Joost en Geertje hebben behalve de pipowagen ook sinds kort een yurt in hun achtertuin staan, dus ook die kun je via AirBnB huren. De pipowagen zelf is basic, maar wel van alle gemakken voorzien. Ok, behalve dan een badkamer en toilet. Die zijn in de boerderij in een gemeenschappelijk ruimte gemaakt.

Joost had de houtkachel al lekker opgestookt, want toen ik donderdagmidddag aankwam was het nat en koud. De wagen is natuurlijk niet geïsoleerd dus als de houtkachel uitvalt is het binnen no time koud in de wagen zelf.

Ik had nog nooit eerder een houtkachel aan de praat moeten houden dus dat vergde nog een klein beetje oefening maar bleek uiteindelijk ook niet zo ingewikkeld. Alleen wel iets om in de gaten te houden want het hout brandt sneller op dan je denkt.

Binnenkant van de pipowagen

Todo se pasa

Waar de naam van de wagen precies vandaan komt ben ik vergeten te vragen, maar mocht je de pipowagen willen boeken voor een of meerdere nachten dan kan ik het van harte aanbevelen. Check hier de details via airbnb.

Wakker worden

Charlotte arriveerde donderdag aan het eind van de dag en we hadden een gezellige avond in de pipowagen. De volgende ochtend wakker worden – het had flink gevroren die nacht – was de temperatuur in de wagen gedaald tot 2 graden! Dus ja om dan je warme bed uit te komen en eerst de houtkachel aansteken was wel even afzien. Eerlijk is eerlijk.

Houtkachel even flink opstoken

Maar het werd een prachtige zonnige dag dus we hebben zelfs nog voor de pipowagen lekker in het zonnetje een kopje thee kunnen drinken. Wel met jas aan want het was tenslotte pas maart.

Even chillen voor de pipowagen

Al met al echt een leuke plek om een paar nachten te verblijven. Heerlijk rustig om even te chillen. Behalve ’s morgens vroeg hebben we het trouwens geen moment koud gehad. De slaapkamer heeft lekker veel dekbedden dus je ligt echt lekker warm. Wel een beetje afzien als je ’s nachts naar het toilet moet. (want aankleden, naar buiten en naar de boerderij lopen) maar dat is natuurlijk ook als je gaat kamperen. Zie het dus als een soort luxe kamperen. Een plasemmer meenemen (of gebruiken want er staat er een) is natuurlijk ook een optie.

Molen nabij Sauwerd
Molen en schaapjes om de hoek

Ook in de buurt van Groningen slapen?

Booking.com

Bewaren voor later?

Pin de onderstaande afbeelding!

Slapen in een pipowagen
  1. Leuk die foto’s, heb nog een oud collega in Sauwerd wonen, fiets op de racefiets vanuit Leeuwarden als de wind uit het Noord Oosten komt vaak naar Sauwerd, doe daar een bakje koffie en fiets dan terug over Lauwersoog terug naar huis. De pipo wagen is mij nog nooit opgevallen, maar ziet er reuze gezellig uit.

    1. O wat leuk Willem. Pittig eindje fietsen lijkt me van Leeuwarden naar Sauwerd. De pipowagen staat net een beetje van de doorgaande weg af dus als je niet weet waar ie zit mis je het snel denk ik. En zeker reuze gezellig!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like