leukste reisbloggers
38820
HomeAlgemeenDe 12 (13) leukste reisbloggers om te volgen in 2021

De 12 (13) leukste reisbloggers om te volgen in 2021

leukste reisbloggers

Online reizen

In een periode waarin reizen nagenoeg onmogelijk is kun je natuurlijk wel nog jezelf verlekkeren aan heerlijke plaatjes en goede info. De reisbloggers hebben het op dit moment ook niet gemakkelijk. Voor sommigen is het een fulltime job. Dan valt dat ineens ook in het water. Want wie zoekt er nog op de volgende bestemming?

Zolang alles zo onzeker is als op dit moment, helaas maar weinig mensen.

Maar zolang we nog aan huis gekluisterd zijn, kunnen we natuurlijk alvast wegdromen bij exotische bestemmingen, toffe citytrips en nog veel meer reisgerelateerde informatie.

Ik zet mijn twaalf favoriete reisbloggers voor je op een rijtje.

Map of Joy

Map of joy

Nathalie ken ik al een tijdje en haar blog Map of Joy check ik altijd als ik op zoek ben naar leuke tips voor cityreizen met name. Net als de meeste reisbloggers heeft Nathalie de laatste tijd meer Nederlandse inspiratie gepost maar check vooral ook de post met de leukste Britse series.

Nathalie vind je op Map of Joy.

Schotland info

Schotland info

Ook eentje van Nathalie is de gloednieuwe Schotland Info. Met alles wat je maar wilt weten over het mooie Schotland. Van de leukste dingen op te zien, de beste plekken om te slapen en welke tours je straks – hopelijk – weer kunt boeken als we corona achter de rug hebben.

Je vind hier Schotland Info.

Expeditie Aardbol

Expeditie aardbol

Expeditie Aardbol wordt gerund door Stephanie. Die zo reislustig is dat ze inmiddels al meer dan 50 landen heeft mogen bezoeken. Ook hier vind je de nodige tips terug voor reizen in Nederland.

Hier vind je expeditie Aardbol.

Reismeisje

reismeisje

Reismeisje, aka Wendy, leerde ik kennen tijdens een reis door het mooie en bloedhete Jordanië. Gek hoe dat soort dingen nu echt al zo lang geleden lijken. Nou ja het is ook daadwerkelijk al een jaar of vijf geleden maar sinds die tijd volg ik Wendy op haar blog Reismeisje. Het afgelopen jaar heeft ze niet stilgezeten en heeft ze ook Nederland eens nader bekeken. Mocht dus zeker niet ontbreken in het rijtje van reisbloggers om te volgen.

Je vindt reismeisje hier.

What about her

what about her

Die keer dat ik onder andere met Laura in een luchtballon boven magisch mooi Duitsland vloog staat me nog goed bij. Behalve dat het leuk was hebben we ook verschrikkelijk veel gelachen. De prachtige verhalen die Laura vertelt op haar blog What about her, zijn inspirerend en anders dan de meeste andere reisblogs. Check het zelf maar op What about her.

Bijzonder Plekje

bijzonder plekje

Zeker in deze tijd waarin je nergens heen kunt wil je Bijzonder Plekje graag bezoeken. Marleen en haar team speuren namelijk binnen Nederland maar ook net over de grenzen de mooiste plekjes op om te overnachten. Van prachtige B&B’s tot Glamping tot tips voor de plek waar je heen gaat. Ik zou willen zeggen tips ook om uit eten te gaan maar daar hebben we nu niet zoveel aan. Maar goed om in je achterhoofd te houden voor als het weer kan.

Je vindt Bijzonder Plekje hier.

My Delicious Journey

My delicious journey

Het is eigenlijk wel grappig dat ik bijna iedereen van dit lijstje persoonlijk heb ontmoet. Met de uitzondering van een paar mensen die ik vast nog een keer ga tegenkomen. Anouk schrijft behalve over reizen ook over eten, dus dat is natuurlijk een match made in heaven. Ik volgde haar dan ook al een tijdje toen we elkaar tegen kwamen op een kookworkshop ergens in het land.

Je volgt Anouk op My delicious journey voor de lekkerste recepten en de leukste reistips!

Traveljunks

Traveljunks

Robert, de oprichter van Traveljunks, heeft inmiddels een heel team van reizigers om zich heen verzameld die je de mooiste verhalen en de beste reistips brengen. Je volgt Traveljunks voor de goed onderbouwde en nuttige artikelen over bestemmingen over de hele wereld.

Check Traveljunks hier.

Missie Reisgeluk

Missie reisgeluk

Missie Reisgeluk is het nieuwe kindje van Zarina. Zarina ken ik niet persoonlijk maar we hebben wel regelmatig contact via facebook chat want we zitten vaak een beetje in dezelfde flow van websites beginnen en weer stoppen. Je kunt Zarina misschien kennen van haar blog DutchgirlinLondon Wanneer we weer naar Londen kunnen is dat zeker een aanrader want Zarina geeft Nederlandstalige tours door Londen. Ooit komt het moment dat ik daar met haar een kopje koffie drink maar tot die tijd kun je haar nieuwe parel gaan ontdekken. Nog spiksplinternieuw maar ik verwacht er veel van!

Check hier Missie Reisgeluk.

My footprints

My footprints

Ook Ivonne ken ik niet persoonlijk, maar ik leerde haar digitaal kennen nadat ze me een goede tip gaf over een verblijf op Curacao. Bovendien is Ivonne van een beetje dezelfde leeftijdscategorie en houdt ze van reizen én van fotograferen. Dus zeker volgen, want ook hier vind je de nodige tips terug over ons eigen kikkerlandje.

Je volgt Ivonne hier op Myfootprints.

Travelaar

Travelaar

Erick en Kirsten van Travelaar ben ik gaan volgen tijdens hun eerste wereldreis. De foto’s zijn prachtig en de verhalen absoluut de moeite waard om te lezen. Ook als we voorlopig nog lang niet ver weg kunnen…

Check hier het blog van Travelaar.

We are Travellers

we are travellers

En last maar zeker not least het blog We are Travellers. We are Travellers is opgericht door Roëll de Ram, maar ken ik eigenlijk via haar vriend Jeroen, met wie ik in 2018 10 dagen door Indonesië mocht reizen (evenals met Lienke van Dear Good Morning) Er is ontzettend veel informatie op de site te vinden dus wil je even lekker wegdromen bij je volgende bestemming dan is dit echt een aanrader. En mocht zeker niet ontbreken in het lijstje met reisbloggers om te volgen.

Nou, dat is hem dan, mijn lijst met reisbloggers om te volgen in 2021. Ik geef toe dat ik het af en toe echt heel erg frustrerend vind dat we nergens heen kunnen en meer aan huis gekluisterd zijn dan ooit. Ik zie reisprogramma’s langskomen op tv en ik zie mensen knuffelen of in grote drommen rondrennen. Wanneer we weer kunnen…. ik heb geen idee, dus ik doe het voorlopig maar met digitaal wegdromen bij de bovenstaande reisblogs!

Check ook de lijst met de 10 leukste foodbloggers boven de 50.

Charlies Travels

Een nieuwe ster aan het travelblog firmament is Charlotte van Charlies Travels. Officieel natuurlijk nu nummer 13, maar ik vond dat ze niet in dit lijstje mocht ontbreken. Charlotte heeft vooral veel toffe plekjes in Nederland waar je mooie wandelingen kunt maken, maar ook buiten de landsgrenzen heeft ze al de nodige reizen gemaakt.

Charlies travels

Bewaren?

leukste reisbloggers

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

There are no posts to show right now.