Roadtrip Ierland
22200
HomeOm te doenRoadtrip Ierland
IerlandIerland

Roadtrip Ierland

Van Hong Kong naar Ierland

Ons oorspronkelijke plan was natuurlijk om naar Hong Kong te gaan. Maar de uitbraak van het coronavirus gooide daar behoorlijk wat roet in het eten. Of we ons geld terug zouden krijgen was in eerste instantie nog best een beetje spannend, maar gelukkig was dat uiteindelijk wel het geval. Alles kregen we terug zelfs dus daar waren we blij mee!

Roadtrip Ierland

Er moest dus redelijk last minute besloten worden voor een nieuwe locatie en ons oog viel op Ierland. Ik was recent in Noord-Ierland geweest en vorig jaar ook nog eens in Kilkenny en Dublin dus ik wist uit ervaring wat een prachtig land het was. Maar Tom was er nog nooit geweest dus voor we er erg in hadden was de vlucht naar Dublin geboekt.

Huurauto

Net als altijd kozen we ook dit keer weer voor een huurauto van Sunny Cars Ik ben groot fan van hun all inclusive concept. Geen zorgen over eventuele schade of andere ellende die je aan een auto kunt hebben. Sunny Cars werkt veel met lokale verhuurbedrijven. Dat betekent dat je soms wel voor een schade moet betalen, maar dat je dat altijd 100% weer terug krijgt van Sunny Cars. Een heel fijn idee als je niet meteen weet waar je terecht komt in Ierland. En in ons geval hadden we ook meteen de extra chauffeur erbij inbegrepen.

Nu heb ik de hele weg door Ierland gereden want Tom krijgt een beetje kortsluiting als hij links moet rijden. Dat hebben we ooit een keer geprobeerd in Newcastle enne… laten we het erop houden dat het beter is dat ik rij. Hahaha…

Tom en ik in Kilkenny

Van Dublin naar Galway

Onze eerste stop in Ierland was Galway. Na ophalen van de huurauto reden we in een stuk door naar de andere kant van het eiland. Dat lijkt overigens verder dan het is, want het is in totaal een uur of 2,5 rijden. Het weer was niet om over naar huis te schrijven maar alsnog bleek het beter te zijn dan in Nederland.

Galway is momenteel Culturele hoofdstad van Europa voor het jaar 2020. Er is genoeg te doen en bovendien kun je vanaf Galway ook weer de nodige tours doen.

Cliffs of Moher

Cliffs of Moher

De beroemde Cliffs of Moher moesten we natuurlijk ook zien en wat een natuurgeweld is dat! Prachtig. We hadden ook wel een beetje mazzel want ondanks de storm die nog flink huishield op dat moment was het in ieder geval min of meer droog. Maar het waaide zo hard dat de golven over de 200 meter hoge klif naar boven kwamen. Dan heb je een beetje een idee.

Lees het complete verslag van Galway hier

Van Cork naar Kilkenny

Van Galway reden we een stuk naar beneden daar de tweede stad van Ierland, Cork. Ik had hier maar één nacht geboekt en dat was wel aan de krappe kant want eer we er waren was het natuurlijk al ergens in de middag. Dat betekende dat we niet heel veel tijd hadden om de stad te verkennen maar alsnog hebben we een aardig beeld gekregen van de stad die ook wel de culinaire hoofdstad van Ierland wordt genoemd.

Absoluut bezoeken als je daar bent: The English Market en de Cork City Gaol (oude gevangenis) Check voor alle details het complete verslag over Cork en Kilkenny hier.

Van Kilkenny naar County Wicklow

Als je net als ons naar County Wicklow wilt maak dan niet de fout om te denken dat de plaats Wicklow ook leuk is. Dat is namelijk niet zo. Dus die kun je echt beter overslaan. Wij bezochten hier Glendalough wat een prachtige plek is. Hadden we ook nog eens de mazzel dat het weer meezat en er bovendien amper mensen rondliepen. Het schijnt zo te zijn dat je hier in de zomer over de hoofden kunt lopen, dus iets om rekening mee te houden als je deze prachtige plek wilt bezoeken. Check meer over County Wicklow hier!

Glendalough Roadtrip Ierland

Disclaimer: Deze post bevat affiliate links naar Sunny Cars

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like