Guernsey
60500
HomeFinca MarleyOns nieuwe ritme
EngelandEngeland

Ons nieuwe ritme

Wat hectisch begon krijgt langzaam vorm. Structuur helpt ons enorm en een dagelijks ritme ontstaat; speel- en fruitmomenten wisselen zich af met bootklussen, werk voor Blik Insights en uitstapjes. En zo rollen we langzaam van euforie, vakantiegevoel en onrust naar ‘boatlife as usual’.

Mist bij kanaaleilanden

Het ronden van een kaap, een plek waar stroom en wind elkaar vinden en zeeën soms heftig tekeer kunnen gaan, het heeft iets onheilspellends. Net zoals bij Cherbourg waar we Cape de la Hague ronden. Uit het niets komt er wind, gevolgd door potdichte mist. Even zijn we helemaal alleen en dan vliegt er een pinguïn om ons heen. “Waar kwam die nou vandaan?” Met flinke stroom mee schieten we de hoek om richting Guernsey.

Guernsey

De kanaaleilanden zijn prachtig. Een korte stop op Guernsey biedt ons een te gekke speeltuin met uitzicht op zee, een natuurzwembad waar je met laag water kan genieten van een ijskoude zilte duik en de lekkerste koffie van het eiland. Bij de lokale Britse Marks & Spencers weten we nog even goed te bevoorraden alvorens we zeilen naar het nabijgelegen Sark.

Sark

Een klein, stoer, rotsachtig eiland waar een handjevol mensen wonen die zich enkel te voet of met een tractor verplaatsen. Sark staat bekend om het sterrenkijken, de nachten hier zijn magisch. Het anker dropt en daarmee ook de ontspanning – wat vinden we het heerlijk om weer in de natuur te zijn omgeven door vogels, helderblauw water en het geluid van de deining die gemoedelijk de baai inrolt. 

We besluiten het steile pad omhoog te volgen en genieten in de lokale terrastuin van typisch Engelse sandwiches met chips en krabsalade. Opnieuw ontmoeten we onze boat buddies Gemini Sailing, vanuit Friesland zijn zij eveneens met hummel vertrokken. Het klikt en onze eerste cruisers borrel op het achterdek is een feit. De kleintjes vermaken zich en Steef bakt de lekkerste pannenkoeken.

We wisselen nog even melk en babydoekjes uit want boodschappen doen is een uitdaging. Een paar dagen geen verse producten betekent creatief omgaan met onze voorraad. En die hebben we volop aan boord van Marley. Uit onze voorraadkasten toveren we visblikjes, tortilla’s, bonen, mais en tomaten uit Italië.

Op naar Camaret sur Mer

Sark zit in ons hart, we hadden hier nog best even kunnen zijn maar de windvoorspellingen doen ons besluiten anker op te gaan en koers te zetten naar Camaret sur Mer. Een tocht van 120 mijl waarbij we afscheid nemen van Het Kanaal. Hier mondt het stuk water tussen Engeland en Frankrijk uit in de Atlantische Oceaan en zichtbaar wordt de deining langer, het grote water is nu echt dichtbij. Die nacht worden we vergezeld door een school speelse dolfijnen. Het geproest, geklets van water tegen de romp en de zeevonk die de dolfijnen licht lijkt te geven maken het een indrukwekkend tafereel zo in het pikkedonker. 

De komende tijd proeven we van Atlantisch Frankrijk.

Wil je alles lezen over de avonturen van Stefan, Maartje, Beau en Abby? Je vindt het terug via de categorie Sailing Marley

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like