Isla Cies
28820
HomeSailing MarleySkaten, Spaanse ria’s en Cies
SpanjeSpanje

Skaten, Spaanse ria’s en Cies

De trui en kachel schieten we ‘s ochtends weer aan. En met het vroeg donker worden lijkt de zomer nu echt een beetje op z’n retour. Tijd voor een update van de afgelopen, zomerse weken.

Beau op skateles!

In de jachthaven van de bruisende stad A Coruña verblijven we ruim een week. Om te genieten van de city vibes en om Beau zijn nieuwe sport te laten ontdekken. Sinds Frankrijk kijkt hij naar de lokale skaters en nu is het zover. We cruisen met onze elektrische bikes door de wijken, om aan te komen bij de Surf & Skate school waar hij zijn eerste lessen zal volgen.

A Coruña is een vrolijke, muzikale stad vol gezellige straatjes waar je heerlijk kan eten en drinken. Zo genieten we van Spaans grill bij Parrillada Alcume, wil onze buurtboot op de kleintjes passen zodat wij nog even een cocktailtje drinken bij Infame Craft bar (aanrader!). En not to miss de lekkerste empanada’s van Mia’s Empanadas Argentinas.

Een week in een haven heeft ook iets gezelligs. Op de steiger ontmoeten we veel stellen en jonge gezinnen van overal. Denen, Tsjechen, Zweden en Fransen. Iedereen deelt de passie voor varen en avonturieren en dat zorgt dat er direct praatjes zijn. Over vissen bijvoorbeeld; zo krijgen we van 2 gepassioneerde Zweedse vissers een verse tonijnmoot om sushi van te maken en kunstaas om ons volgende vispoging wel te laten slagen.

Spaanse Ria’s en eilanden

Via Muxia waar de mooiste zonsopgang tot nu toe hebben mogen zien, schieten we om de beroemde kaap Fisterra. Het meest westelijke puntje van Spanje. De Romeinen dachten vroeger dat de wereld hier op hield, vandaar ook de naam Finis Terrea: het einde van de wereld.

Onderweg naar Cies

Ria de Muros

Onze volgende stop in Galicië is Ria de Muros. Een grote inham met verschillende baaien met rotsen en uitgerekte stranden. Hier leren we de lokale specialiteit kennen, ontmoeten we Vanlife’ers die ons inspireren over Permacultuur en krijgen we een eerste storm voor onze kiezen. We schrobben de boot in de stortregen en welverdiend genieten we met onze vrolijke Friezen (de Gemini’s) van huisgemaakte pizza’s, speeldates en picknicken op het strand. Wat hebben we een lol samen!

De volgende stop kijken we enorm naar uit, de Cies eilanden. Een archipel voor de kust van Galicië. Hagelwitte stranden en ongerepte natuur maar de weg er naartoe is spannend. Opnieuw bevinden we ons in Orca territory en hoe magisch ze ook zijn, deze orka’s komen we liever niet tegen. We scheuren over de Ria op de uitkijk naar grote zwarte vinnen, gelukkig niks gezien!

Paradijselijke baai

Opgelucht ankeren we in de paradijselijke baai van Isla Cies. Waar overdag de toeristen met ferry’s worden gedropt zijn vooral de avonden magisch wanneer de vogels het eiland overnemen, de rust terugkeert en wij met een handjevol boten ons geluk prijzen hier te mogen verblijven. Na een ‘Girls night out’ met Christiene suppen we in het pikkedonker onder de mooiste sterrenhemel waarbij de peddel de fluorescerende algen doet bewegen en het water een magisch blauwgroene gloed geeft. Een cadeautje van de natuur dat we niet snel zullen vergeten.

Isla Cies
  1. Cathelijne Palmboom says:

    Yes! Weer een kijkje in de kombuis 😉 van het catamaran leven. En wat genieten. Het plezier spat er vanaf (ik blijf in de water/zeil terminologie) en daar word ik dan weer heel blij van. Stoer dat Beau is gaan skaten. Dikke kussen voor jullie.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like