Closeup van beeld
73200
HomeOm te zienSukhothai – Thailand
ThailandThailand

Sukhothai – Thailand

Het is misschien een beetje een publiek geheim, maar ik ben een echte cultuur barbaar. Zet me in een jungle neer (nou ja, ok, liever aan de rand!) en ik kan me uren vermaken met het speuren naar beestjes, maar zet me in een museum en de kans dat ik gillend weg ren is vrij groot. Het is heus niet dat ik kunst niet kan waarderen maar ik zie het nut er niet zo van in om daar naar te gaan zitten kijken. Het Louvre deden we ooit in record tijd (en het is daar groooooot dus een uurtje is heel erg snel) en ook als we op reis zijn probeer ik om musea uit de weg te gaan.

Sukhotai - Thailand

Sukhothai

Tempels en ruines vind ik vaak prachtig maar in een land als Thailand heb je al snel last van een “overdosis”. Na tempel nummer 349 heb je het wel zo’n beetje gehad en wil je vooral niet nóg een tempel bewonderen. Ik twijfelde dan ook ernstig of we mee moesten gaan naar Sukhothai, tijdens onze reis door Thailand (2004). Ook al omdat het complex zo groot is dat je met een fiets kunt rondrijden. Vind ik heerlijk, maar fietsen en Tom is een hele slechte combinatie (als in; hij is dan niet meer te genieten).

Sukhothai is het bekendste door de lotusvormige stupa’s die je her en der verspreid over het terrein vind. Een stupa is in principe een graf (als ik het goed begrepen heb) en de bekendste vind je terug op de Borobodhur.

Olifanten in Sukhothai

Hoofdstad

Sukhothai is trouwens de oude hoofdstad van Thailand en ligt op iets meer dan 400 kilometer afstand van Bangkok.

Al met al vond ik het meer dan de moeite waard en als je in Thailand bent is het een aanrader om een bezoek aan Sukhothai te brengen. Het kan er druk zijn dus probeer op een gunstig tijdstip te gaan en huur een fiets! Niet alleen geeft het je de nodige verkoeling (totdat je stilstaat natuurlijk) maar het zorgt er ook voor dat je makkelijker de menigte kunt ontwijken door een stuk vooruit te fietsen. Niet iedereen huurt een fiets en toen wij er waren, heb ik maar twee andere fietsers gezien. Heerlijk rustig dus.

Closeup van beeld

Veel van de bouwwerken zijn goed bewaard gebleven of gerenoveerd (wat soms eigenlijk jammer is) maar het is er prachtig en indrukwekkend! Sukhothai ligt tussen Bangkok en Chiang Mai in, in de buurt van Phitsanulok.

Fiets huren

Fietsen kun je huren bij de ingang voor ongeveer 30 baht. Let wel even op dat je een fatsoenlijke fiets te pakken hebt, want er staan vaak een aantal barrels tussen waar je amper op vooruit komt.

Sukhothai

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like