Delicious salad
23400
HomeFoodRestaurantsThe Cook House – Newcastle
EngelandEngeland

The Cook House – Newcastle

Er zijn van die plekken waar je binnen komt en je meteen weet ‘ dat zit wel goed’. Dat was het geval toen we met ons groepje binnenvielen bij Anna Hedworth van the CookHouse. Gebouwd in twee geschakelde containers (ik heb er geen verstand van maar het leken twee containers die aan elkaar waren geplakt zeg maar) heeft ze een restaurantje gebouwd waar je terecht kunt voor feesten, partijen, ontbijt en lunch op bepaalde dagen van de week.

The cookhouse

Van foodblogger naar restaurant

Anna is begonnen als foodblogger (en dat doet ze nog steeds op The Grazer) en is haar passie voor eten gevolgd en nu dus eigen ondernemer. Ze is nog niet zo heel erg lang bezig maar ik denk dat ze er wel gaat komen! Haar droom is om uiteindelijk een ‘echt’ restaurant te hebben (en die droom is inmiddels volledig uitgekomen), maar om eerlijk te zijn: ik zou de charme van haar huidige plekje niet opgeven! (ok in de winter heeft het wat tekortkomingen vertelde Anna ons. Noem bijvoorbeeld een bevroren toilet….Isolatie is wat lastig in een container!)

The cookhouse

Een ding is zeker en aan haar eten zal het in ieder geval niet liggen. We hebben echt heel erg lekker gegeten. Gewoon goede maaltijden met stapels smaak. Het soort eten dat je eigenlijk altijd wel wilt hebben toch?

The cookhouse

Die kip…. was echt de beste kip die ik ooit gegeten heb en dan samen met die geroosterde aardappeltjes met aioli… Het is alweer een tijdje geleden maar ik krijg spontaan weer trek als ik de foto’s zie.

The cookhouse

Wij hebben ons buikje in ieder geval volledig rond gegeten, om dan af te sluiten met een pannacotta. Ben je in de buurt van Newcastle dan zeker even bellen om te checken of ze open is. De openingstijden staan op de site en op de tweede foto. Het ligt een beetje buiten de stad dus je komt er niet lopend. Taxi pakken dus – of als je van wandelen houdt – je kunt het vast ook wel lopen. Geen idee. Ik vond het nog best een stukje rijden van Newcastle.

Hoe dan ook; ik weet in ieder geval al dat ik nog een keertje terug ga komen volgend jaar en dan ga ik zeker weer bij Anna langs! Absolute aanrader dus!

Cook House, Ouse Street, Newcastle upon Tyne, NE1 2PF | Grazer HQ

Sinds ons bezoek aan Anna in 2015 heeft het restaurant een upgrade gekregen en is het nog beter geworden. Anna heeft diverse onderscheidingen gekregen en een eigen kookboek gemaakt. Haar instagram is de moeite waard om te volgen!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like