De madness van all inclusive, het eten
000
HomeAlgemeenBrainfartsDe madness van all-inclusive | het eten

De madness van all-inclusive | het eten

De madness van all inclusive, het eten | simoneskitchen.nl

Een van de dingen die ik me kon herinneren van onze reis naar Mexico van 16 jaar geleden was het goede eten. Ik ben gek op Mexicaans eten, ook al is het na een paar weken fijn om weer eens wat anders te eten. Maar toch had ik altijd goede herinneringen aan het eten. Zelfs het eten dat we op Tucan Cun Beach Resort kregen waar we die tweede week verbleven was goed. Het was veel maar ook van goede kwaliteit.

De madness van all inclusive | simoneskitchen.nl

Terugdenkend vraag ik me af of het echt zo goed was of dat ik het in mijn hoofd wellicht mooier heb gemaakt als dat het eigenlijk was. Laten we wel zijn; 16 jaar geleden hield ik ook al van lekker eten, maar ik was bij lange na niet zo bezig met voeding en koken zoals ik dat vandaag de dag ben. In die tijd vonden we nog dat macaroni mix van een pakje lekker was en een van onze favoriete maaltijden was Hokkien Mie, een kant en klare mix voor kip cashew. (je hoefde er alleen de groentes en de kip bij te doen) dus misschien was het echt wel niet zo goed als ik me kan herinneren.

All inclusive | simoneskitchen.nl

En dan hebben we vandaag: We hebben drie van de a la carte restaurants geprobeerd hier en we zijn naar alle buffetten geweest en jammer genoeg: het is allemaal min of meer hetzelfde. Ik had verwacht dat het eten in de restaurants toch op zijn minst iets beter zou zijn geweest. In plaats daarvan kregen we eten dat duidelijk was verwarmt in de magnetron, geserveerd in een paar minuten tijd na het plaatsen van de order. We hadden gisteren gevulde krab.

Klinkt goed toch? Het droevige feit was echter dat de krab vreselijk overkookt was, droog en smakeloos. Het enige hoogtepuntje was het hoofdgerecht dat we hadden besteld. Surf en Turf; de steak van het gerecht was lekker. Medium gebakken en smakelijk. De garnalen die er bovenop zaten echter voldeden niet aan hun taak. Ook hier weer doorgekookt en rubberig. Deze waren overduidelijk opnieuw opgewarmd terwijl de steak vers werd gebakken. Je kon het verschil proeven! We waren in en uit het restaurant in minder dan een uur. O en de wijn… Ik heb echt wel goede goedkope wijnen gedronken maar de wijn die ze hier serveerden mag de naam wijn niet dragen.

De enige uitzondering op het slechte eten tot nu toe is ons ontbijt geweest en de lunch in het a la carte restaurant van het select gedeelte van het resort. Het is misschien niet het meest spannende eten, maar het is smakelijk en vers en niet opgewarmd! We hebben net diner gehad in het Italiaanse restaurant en hoewel Tom’s pizza vers was, mijn cannelloni was dat totaal niet.

Ik kan me nog voorstellen dat het met een buffet van de grootte die ze hier hebben moeilijk is om top kwaliteit te leveren, maar een a la carte restaurant, waar je voor moet reserveren en slechts drie reserveringen per week voor mag maken… daar verwacht ik toch echt wat meer van. Ik verwacht geen wonderen maar is een verse maaltijd teveel gevraagd?

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like