Tien items die niet in je toilettas mogen ontbreken
1600
HomeAlgemeenReistips10 items die niet mogen ontbreken in je toilettas

10 items die niet mogen ontbreken in je toilettas

Wat neem jij mee?

Op het moment dat we een reis hebben gepland is mijn toilettas niet het eerste waar ik aan denk, maar zonder op vakantie gaan is natuurlijk ook geen optie. En nee, ik neem geen complete beautycase mee. Sterker nog: de makeup die er mee gaat bestaat uit een mascara en een oogpotloodje. Dat was het dan. 

De inhoud van mijn toilettas wordt dus niet ingenomen door makeup maar wat zijn voor mij de 10 dingen die er zeker in moeten zitten?

Tien items die niet in je toilettas mogen ontbreken | simoneskitchen.nl
  1. Oordopjes – Ik slaap helaas nogal licht en zeker in een vreemd land/vreemd bed wil ik nog wel eens de hele nacht naar de geluiden gaan liggen luisteren. Daarom ben ik gek op een lawaaierige airconditioning, hoe gek dat misschien ook klinkt, maar die zorgt dat ik verder niks meer hoor. Met name muggen of snurkende kamergenoten… 🙂
  2. Neusdruppels – Ik heb verrassend (of misschien niet zo verrassend) vaak een verstopte neus als ik gevlogen heb. En ik slaap niet met een verstopte neus dus zorg ik dat ik altijd neusdruppels bij me heb. Dat voorkomt onnodige bezoekjes aan een buitenlandse drogist want ‘nosedrops’ kan meer dan 1 ding betekenen.
  3. Pincet – Altijd handig om bij de hand te hebben voor splinters of andere precisie werkjes
  4. Tekentang – Ik vergeet nooit dat moment dat ik – op vakantie in de Ardennen – onder de douche vandaan kwam en bleek dat ik een teek net onder een borst had hangen… Gadverdamme…. 🙂 Dan is zo’n tekentang (en iemand die je kant helpen) heel erg handig!
  5. ORS – Ik heb ORS altijd bij me maar heb het eigenlijk zelden nodig. Ik denk dat ik in al die jaren van reizen slechts 1 of 2 keer flink aan de diarree ben geweest. Op zo’n moment is het toch wel fijn om ors bij je te hebben. Ook handig om uit te delen aan je reisgenoten…
  6. Diacure – Zelfde reden als hierboven. Ik gebruik het zo min mogelijk maar voor die ene keer dat ik het nodig heb is het fijn als het er is. Zeker op reisdagen een onmisbaar pilletje om toch de dag door te komen.
  7. Setje met naald en draad – Er gaat geheid iets kapot als je op reis bent. De zoom van je broek waar je continue over struikelt, een scheur in je favoriete korte broek, een rits van een rugzak die even wat versteviging nodig hebt, een knoop die eraf valt. You name it en naald en draad brengen uitkomst!
  8. Kleine flesjes voor zaken als shampo, creme ed. – Afgezien van het feit dat het verplicht is als je met handbagage reist is het sowieso handig om niet met van die enorme flessen op pad te gaan. Scheelt hoe dan ook bulk en zelfs als ik mijn haar elke dag was kom ik uit met een kleinere fles.
  9. Anti-jeuk creme – Zelfs al denk je dat er geen muggen zitten, kan een anti-jeuk creme heel erg prettig zijn. Een aanvaring met kwallen of zelfs met een lokale vrucht waar je allergisch voor blijkt te zijn.
  10. Pleisters/ehbo setje – Die valt vast onder de categorie voor de hand liggend maar toch…. Gaan we op reis naar een minder ontwikkeld land dan nemen we een ehbo setje mee inclusief injectienaalden, steriel gaas en al dat soort zaken. Gaan we binnen Europa dan kun je die natuurlijk ook meenemen maar dan nemen we meestal genoegen met een stapeltje pleisters, blarenpleisters en eventueel nog wat gaasjes voor het geval dat.
20151117 MH2A6159

Wat is voor jou absolute noodzaak om mee te nemen op reis?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like