HomeAlgemeenReistips10 x meenemen op reis

10 x meenemen op reis

Sarong meenemen op reis

Je hebt besloten om op reis te gaan. Ondanks alle maatregelen die er her en der zijn, heb je je ticket geboekt en je bent er klaar voor. Maar wat zijn nou de dingen die je absoluut wilt meenemen op reis? Om te beginnen is dat natuurlijk een hele persoonlijk keus, want wat ik meeneem wil jij misschien niet eens zien op reis. Toch zijn er een aantal heel handige items om mee te nemen op reis!

Meenemen op reis

Basics

Misschien een beetje overbodig om deze nog te noemen maar laten we beginnen met de zaken die je normaal gesproken echt niet mag vergeten om mee te nemen op reis. Dat zijn natuurlijk de volgende items:

  • Paspoort
  • Creditcard
  • vaccinatieboekje
  • wereldstekker
  • Medicijnen, indien van toepassing

Een beetje een open deur maar je zult je waarschijnlijk verbazen als je hoort hoeveel mensen de basics vergeten om mee te nemen op reis!

Dan is het tijd voor mijn lijst van favorieten in willekeurige volgorde

Kleine navulflesjes

Je kunt natuurlijk je hele badkamer meesjouwen maar veel praktischer is het om van de dagelijkse dingen als shampoo, dagcreme, gel, bodylotion en dergelijke mini verpakkingen mee te nemen. Ik gebruik hiervoor handige navulflesjes die ik koop bij de lokale kruidenier of online zoals deze. Super handig en herbruikbaar. Verpak ze overigens wel – voor de zekerheid – in een extra zakje. Soms gaan ze iets lekken. En je wilt dat natuurlijk niet in je koffer hebben.

Beter dan de harde plastic flesjes zijn siliconen navulflesjes. Bovendien komen ze met een eigen etui dus kun je ze daarin meenemen. Flexibel dus handiger om bijvoorbeeld je shampoo er goed uit te krijgen. Ik heb deze set van TravelMore.

Op reis, wat neem je mee

Packing cubes

De perfecte manier om je koffer enigszins te organiseren zijn packing cubes. Zeker de moeite waard om mee te nemen op reis dus. Deze set heeft er meteen zes in verschillende maten. Als je net als ik altijd een chaos van je koffer maakt dan is dit de oplossing. Je maakt eenvoudig een packing cube voor je ondergoed, sokken en ook handig om er eentje voor je vuile was te hebben. Dan komt het in ieder geval nooit meer tussen de schone was terecht of loop je te hannesen met een plastic boodschappentas.

Je kunt overigens ook kiezen voor vacuumzakken. Dat is handig als je bijvoorbeeld op wintersport gaat en veel dons-achtige elementen hebt. Door het vacuum te zuigen met een pomp bespaar je enorm veel ruimte. Tom gebruikte dat altijd als hij op visvakantie ging naar Noorwegen. Ik heb ze zelf nog niet gebruikt, aangezien ik meestal naar zonnige oorden ga.

Powerbank

Ik ga zelfs binnen Nederland niet snel op pad zonder mijn powerbank. Zeker in de tijd van social media gaat die batterij van mijn telefoon meestal niet de hele dag mee. Een powerbank is dan ideaal. Zeker als je er eentje neemt met lekker veel vermogen zodat je snel je telefoon of andere apparaten kunt opladen. Zeker meenemen op reis dus. Ik heb deze van Xtorm die 20.000 Mah heeft. Niet heel licht overigens (bijna 400 gram), maar ik vind dit wel een absolute must have op reis. Het geeft me altijd een heel veilig gevoel. De Xtorm heeft drie oplaadingangen. Handig dus als je twee telefoons tegelijk wilt opladen, of een telefoon en een ipad bijvoorbeeld.

Opvouwbare waterfles

Een waterfles meenemen op reis is superhandig, want anders zit je altijd te prutsen met plastic flesjes. Maar hoe handig is het als je die waterfles heel klein op kunt vouwen als je hem niet nodig hebt? Deze opvouwbare waterfles is niet duur en heel handig om mee te nemen op reis.

Meenemen op reis

Slaapmasker

Het is me meer dan eens overkomen dat ik ergens in een hotel sliep waar vlak voor de deur een neonverlichting de hele nacht aan en uit knipperde. Ook met mijn ogen dicht zag ik elke keer die lichtflitsen langskomen. Om gek van te worden. Daarom neem ik altijd een slaapmasker mee op reis. Het weegt drie keer niks en voorkomt slapeloze nachten door dingen die voorkomen kunnen worden. Ook handig in het vliegtuig trouwens als je even een dutje wilt doen.

meenemen op reis

Oordopjes

Nog zo’n handig item om mee te nemen op reis zijn oordopjes. Ik nam ze vroeger mee omdat Tom altijd snurkte. Tegenwoordig neem ik ze mee voor het geval dat. Net als met het slaapmasker weet je soms niet waar je precies terecht komt en dan zijn oordopjes vaak een life saver. Of in ieder geval een slaap saver.

Nekkussen

Of je deze meeneemt is natuurlijk een beetje afhankelijk van je reis. Ga je na je vlucht backpacken dan is een dergelijk nekkussen super onhandig. Maar ga je van je vliegtuig naar een hotel dan is het prima om mee te nemen. Ik heb er inmiddels een hele stapel want ik vergeet hem elke keer mee te nemen. Lekker handig, maar ik vind het echt een must have in het vliegtuig. Slapen doe ik toch al amper aan boord en zonder mijn nekkussen absoluut zeker niet. Ook handig als je op de plek van bestemming een rot kussen hebt. Opvullen met je nekkussen!

je hebt natuurlijk ook opblaasbare nekkussens. Die zijn dan weer handig als je het na afloop van de vlucht wilt opbergen. Persoonlijk vind ik die altijd wat minder comfortabel maar handiger in het opbergen zijn ze wel.

Meenemen op reis

Reishanddoek

Afhankelijk van je locatie en je bestemming is het handig om een kleine microvezel reishanddoek mee te nemen. Neemt weinig ruimte in en kan een heel handig item zijn voor die momenten dat je naar het strand gaat maar geen enorm badlaken mee wilt nemen in je koffer. De microvezel handdoeken zijn snel droog, klein en altijd handig.

Sarong

Nog zo’n item wat ik altijd bij me heb is een sarong. Ik gebruik ze als omslagdoek op het strand of bij het zwembad, als strandlaken en als ochtendjas. Ideaal. Ze nemen amper ruimte in en ik heb er meestal twee mee. Die van mij heb ik ooit gekocht op reis dus kijk even of je ze ergens kunt vinden of wellicht heb je er nog een paar liggen die je nooit gebruikt. Superhandig!

Sarong meenemen op reis

Notitieboek

Ok, ik moet er wel bij zeggen dat ik een notitieboek tik heb. Ik heb er een enorme berg die almaar verder lijkt te groeien. En nee, ze zijn echt niet allemaal vol. Mijn nieuwste aanwinst is van Moleskine (sowieso mijn favo merk) en is een Traveljournal. Flink dik dus daar kunnen veel reisjes in!

Disclaimer: In deze posts zijn affiliate links verwerkt. Als je via een dergelijke link iets koopt verdien ik een kleine commissie. Het kost jou verder niks extra.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like