10 x op reis op je bord
4000
HomeFood10 x op reis op je bord

10 x op reis op je bord

10 x op reis op je bord

Wat een fijn nieuws kregen we deze week voor de verandering te horen. De grenzen gaan weer langzaamaan open en er zijn weer mogelijkheden om deze zomer op reis te gaan. De boekingen vliegen je dan ook om de oren, want bijna iedereen staat te popelen om weer wat te kunnen doen over de grenzen heen.

Zie je dat nog helemaal niet zitten en wil je liever nog wat dichter bij huis blijven deze zomer? Dan heb ik goed nieuws voor je. Je kunt namelijk gewoon een beetje reizen op je bord met deze 10 heerlijke gerechten. Niet alle gerechten zijn volledig volgens de regels van het land, maar aangepast aan de Nederlandse keuken. Eet smakelijk alvast!

En ga je wel op reis? Wat is jouw eerste bestemming?

Vietnamese pho

Wellicht een van de bekendste recepten uit Vietnam is natuurlijk de phô. Deze versie van Miljuschka is lekker makkelijk om thuis na te maken!

Banh mi – Vietnam

Nog een klassieker uit Vietnam is de Banh mi. Een heerlijk broodje waarbij ik je hier mijn makkelijke versie geef.

Japan – Okonomiyaki

Ah de Okonomiyaki (als je het heel vaak zegt wordt het vanzelf een makkelijk woord…) Een heerlijke hartige Japanse pannenkoek. Ik maakte er overigens ook een paleo okonomiyaki van.

Thailand – Gefrituurde eieren met tamarindesaus

Deze ontzettend lekkere Thaise eieren maakten we tijdens de fotografie voor de Thaise bijbel. Zooo ontzettend lekker!

Mexico – Arroz con leche

De volgende reis op je bord maken we naar Mexico waar de arroz con leche niet weggedacht kan worden. Ik ben groot fan van de rijstpudding!

Vietnam – Banh Bao

Gestoomde broodjes met krokant buikspek en een lekkere hoisinsaus. Need I say more?

Senegal – Poulet Yassa

Voor de volgende reis op je bord gaan we naar afrika en om precies te zijn naar Senegal waar ik een heerlijke poulet yassa at en die thuis probeerde na te maken. Niet helemaal succesvol maar het is wel een lekker gerecht!

Costa Rica – Gallo Pinto

Letterlijk vertaald betekent gallo pinto ‘gevlekte haan’. Ben je in Costa Rica geweest dan heb je dit ongetwijfeld een keer gegeten als ontbijt!

Thailand – Thaise noedelsoep

Er is stiekem niet zoveel Thais aan deze versie van een Thaise noedelsoep. Ik heb het aangepast naar een paleo versie, maar absoluut de moeite waard en wel met de goede smaken!

Indonesië – Gado gado

Mijn absolute favoriet in Indonesië is een lekkere gado gado! Ben je overigens op zoek naar nog meer reisrecepten? Check dan de categorie reisrecepten op Paper Travels waar je binnenkort nog veel meer vindt.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like