HomeAlgemeenik wil op reis naarMaris wil op reis naar…

Maris wil op reis naar…

Maris wil op reis

Stel je eerst even voor: wie ben je? Heb je een reisblog of niet? Hoe belangrijk is reizen voor jou?

Hi! Ik ben Maris van Flying Foodie, een blog voor iedereen die gek is op lekker eten of ze nou thuis, uit eten of op reis zijn. Ik heb dus een combinatie  van een food- en reisblog; je kunt dus wel zeggen dat reizen belangrijk is voor mij. Ik vind het een fantastische manier om de wereld een beetje beter te leren kennen, meer te zien van de wereld en andere culturen te ervaren. Ik vind heel veel inspiratie voor nieuwe gerechten en smaken op reis.

Maris wil op reis

Hoe vaak per jaar ga je op reis?

Ongeveer vier tot vijf keer per jaar, denk ik. Dat zijn niet allemaal verre reizen hoor, daar zitten ook lange weekendjes weg bij.

Persreizen niet meegerekend, hoe maak je de beslissing voor je bestemming?

Ohhh, hoe leg ik dat uit zonder dat het heel ingewikkeld klinkt, want dat is het niet. Het is een combinatie van de periode die ik weg wil, met de personen die ik ga en het soort vakantie waar ik voor dat moment op zoek naar ben. En dan natuurlijk de prijs die je dan moet betalen voor die bestemming (denk vliegtickets, hotels, etc. etc.), het weer op de bestemming op dat moment en natuurlijk ook mijn wishlist aan bestemmingen. Volgen jullie het nog?

Maris wil op reis

Boek je altijd je reis zelf of gebruik je hiervoor een online of offline reisbureau/reisorganisatie?

Zelf boeken! Geeft mij meer vertrouwen dat ik precies krijg wat ik wil, van vluchttijden tot hotels. Bij (online) reisbureaus zie je heel vaak de vluchttijden niet… super irritant.

Hoewel, voor mijn laatste reis naar Thailand heb ik geboekt bij Corendon. Dit was omdat het vliegticket + drie dagen hotel goedkoper was dan hetzelfde vliegticket direct te boeken bij de vliegmaatschappij. Ik heb het wel drie keer gecontroleerd, haha, kon het gewoon niet geloven.

Maris wil op reis

Reis je solo/met partner of liever in een groep?

Het meeste reis ik met mijn partner, lekker makkelijk en we hebben beiden dezelfde verwachtingen van een reis. Dat is dus heel makkelijk op elkaar af te stemmen. Maar met vrienden op reis vind ik ook heel erg leuk, zo was ik laatst een lang weekend weg met vrienden naar Berlijn! Het was fantastisch. Solo reizen doe ik eigenlijk niet meer, niet bewust, maar ik heb de laatste jaren altijd wel iemand gehad die graag mee wil!

Ga je liever een aantal keer per jaar wat minder ver of spaar je liever door voor een verre reis?

Door de jaren heen ben ik er achter gekomen dat ik het fijner vind om er meerdere keren per jaar op uit te trekken, dan een keer lang weg te gaan.

Maris wil op reis

Mensen die alleen in de zomervakantie een maand weggaan en de rest van het jaar thuis blijven: ik weet niet hoe ze het doen! Misschien dat ik er nog een keer achter ga komen.

Wat is voor jou het allerbelangrijkste als je op reis gaat?

Lekker eten. Een vakantie zonder lekker eten, is voor mij gewoon geen vakantie. Tijdens mijn studie heb ik goedkope all-in reis gemaakt naar Sunny Beach. Het eten in ons hotel was op zijn zachts gezegd totaal smaakloos en geld om elke dag buiten de deur te eten had ik niet echt. Nooit meer, hoop ik.

Wat was je laatste reis en hoe ben je daar terecht gekomen?

Mijn laatste reis was naar Thailand. Doordat ik in september begonnen ben met mijn nieuwe baan kon ik alleen in augustus op vakantie. Veel bestemmingen waren of heel erg duur of zo ongeveer de slechtste periode om het land te bezoeken (bijvoorbeeld de Filipijnen). Daarbij wilde ik wel een vakantie waar ik een beetje kon relaxen. Colombia, Peru en een rondreis door het noorden van het Verenigd Koninkrijk stonden ook hoog op mijn lijst, maar ik ken mijzelf: dat wordt geen relax vakantie.

Dat allemaal bij elkaar opgeteld, plus mijn grote voorliefde voor Aziatisch eten en Arthur’s voorliefde voor mooie stranden, kwamen we uit bij Thailand. In februari was ik al op citytrip naar Bangkok met mijn pa, maar ik kan mij eindeloos vermaken in Thailand en ook Bangkok. Er staat nog genoeg op mijn Thaise wishlist!

Wat wordt je volgende reis?

Die staat nog niet gepland. Zoals ik al eerder zei ben ik net begonnen met een nieuwe baan, dus daar zal ik mij voorlopig op focussen. Ik denk dat het een weekend weg in de buurt zal worden. Misschien wel Hamburg?

Heb je zelf nog aanvullende info die je kwijt wilt?

Ja! Ik wil iedereen echt op het hart drukken: kies een reis die bij jou past en niet omdat het hip is en iedereen er heen gaat. Ga niet moeilijk backpacken als je weet dat je gewoon het liefst lekker op een luxe resort zit. Daar wordt jij niet alleen ongelukkig van, maar ook de mensen om je heen . Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je niet af en toe wat nieuws kan proberen 😉

Alle foto’s door Mariska Schrijer

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like