Wandelen in Almere
34400
HomeOm te doenWandelen in Almere – Landgoed de Kemphaan
NederlandNederland

Wandelen in Almere – Landgoed de Kemphaan

Wandelen in Almere

Wandelen in Almere

Misschien weet je het, misschien ook niet, maar ik woon in Almere. Je weet wel dat stukje Nederland in het midden waar de een nog niet dood gevonden wil worden en waar de ander met veel plezier woont. Ik woon inmiddels alweer een jaar of 28 in dit stukje Nederland en het leek me wel eens tijd om daar wat meer aandacht aan te besteden. Te beginnen met wandelen in Almere.

Vorige maand deelde ik al wat foto’s van een van de mooiste natuurgebieden van Almere, de Oostvaardersplassen. Inmiddels is de sneeuw natuurlijk wel helemaal verdwenen, maar is de natuur nog aan het wachten op het echte begin van de lente.

Landgoed de Kemphaan

Woon je in Almere dan ken je ongetwijfeld Landgoed de Kemphaan wel. Er is hier van alles te vinden en te doen. Zo vind je er bijvoorbeeld St. Aap, een stadsboerderij, prachtige lodges om te slapen, een heuse jungle en een speelbos. O en een kinderboerderij en natuurlijk de nodige wandelroutes.

Op de dag dat ik er ben is het nogal grijs weer, met heel even kort een zonnetje. Het is dan ook niet heel erg druk. Ik denk dat ik welgeteld 15 mensen ben tegengekomen, waaronder het groepje dat je hierboven op de foto ziet. Ik vermoed dat het met mooi weer wel wat drukker kan zijn.

Natuurlijk zijn alle dingen die je er kunt doen zoals de jungle, het restaurant en de kinderboerderij momenteel gesloten. Ik hoop echt dat het snel weer open kan gaan.

Het gebied is niet mega groot, maar je kunt vanaf Stadslandgoed de Kemphaan wel verder lopen. De wandelingen van Staatsbosbeheer worden duidelijk aangegeven. Moet je natuurlijk wel de goede kleur onthouden en niet net als ik een rondje Aap willen lopen en dan na 100 meter je afvragen welke kleur dat nou ook alweer was (hint: de rode)

Omdat verdwalen nogal onwaarschijnlijk is hier, besluit ik om die route maar gewoon los te laten en op ontdekking te gaan rondom het landgoed.

Wandelen in Almere

Alles is nu nog dor en kaal. Ik kom hier zeker binnenkort nog een keer terug met Charlies Travels als alles mooi groen is. (en hopelijk ook open)

Stadsboerderij

De stadsboerderij is een Biologisch dynamisch bedrijf waar ook elke zaterdag een boerenmarkt wordt gehouden. Het is geen grote markt, maar je vindt er alles wat je nodig hebt. Van lekkere biologische groente tot biologisch vlees en nog veel meer. Ik heb daar al eerder foto’s gemaakt, maar die kan ik nu natuurlijk niet meer vinden. Nog een reden om binnenkort terug te gaan.

Almere Jungle

Ook een heuse dierentuin vind je hier terug. Almere Jungle. Ben ik ook nog nooit geweest, maar staat op de planning om te doen als alles weer open is!

Kortom wandelen in Almere is zeker een leuke bezigheid met als uitvalsbasis Stadslandgoed de Kemphaan.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like