Wandelen met een ezel
HomeOm te doenWandelen met een ezel
NederlandNederland

Wandelen met een ezel

Wat geef je iemand die alles al heeft? Precies! Een wandeling met een ezel! Ik ben in februari jarig en kreeg als kadootje van Charlotte een middagje wandelen met een ezel. Ik vond het een origineel kado! Natuurlijk was februari niet de juiste maand (weertechnisch gezien) dus we schoven de ezelwandeling een stukje vooruit naar ergens met mooi weer.

Wandelen met een ezel

De ezel wandelingen kun je doen bij Stichting de Ezel sociëteit in Zeist. Zij zorgen voor een oudedagvoorziening voor ezels en doen nog veel meer voor ezels in Nederland. Voor al hun werkzaamheden kijk je even hier.

Onderdeel van de stichting is dus de optie om te wandelen met een ezel. Niet alle ezels vinden dat leuk, dus uiteraard ga je alleen op pad met ezels die graag een beetje struinen door het naastgelegen bos. Verwacht niet dat je kilometers maakt, want je loopt op je gemakje.

Semke

Wij gingen op pad met ezel Semke van 23 jaar. Het was trouwens ook heel grappig want de eerste paar honderd meter werd even uitgeprobeerd hoe makkelijk wij waren. Kon Semke wel of niet om de meter even een plukje gras eten? Of toch niet? Het is denk ik net zo iets als met kinderen die eerst even uit proberen wat er wel en niet kan.

Na even streng geweest te zijn ging de rest van de wandeling heel soepel. Semke liep lekker met ons mee en op de aangewezen plekken lieten we haar even lekker genieten van het verse gras. We hadden ook enorme mazzel met het weer want het was heerlijk wandelweer. Niet te heet en niet te koud. Al met al zijn we twee uur onderweg geweest met Semke

Voor je op pad gaat krijg je een lijstje mee én een telefoonnummer. Een ezel die niet meer mee wil krijg je namelijk echt met geen stok meer vooruit. Die blijft gewoon stilstaan. Gelukkig was Semke braaf en bleef ze lekker met ons mee wandelen.

Praktisch

  • Wandelen met een ezel kost € 30,- per ezel. Wij wandelden met zijn twee met 1 ezel. Je kunt ook twee ezels meenemen als je met zijn tweeën bent, maar eentje is naar mijn mening prettiger en handiger.
  • Reserveer je wandeling van tevoren dan weet je zeker dat er een ezel voor je klaar staat.
  • Je kan in principe elke dag met een ezel wandelen mits er uiteraard een ezel beschikbaar is.
  • De opbrengst van de ezelwandelingen komt ten goede van de ezels, je helpt er de stichting en de ezels dus rechtstreeks mee.
  • De ezelsociëteit is elke dag geopend van 11 tot 4 uur ’s middags.
  • Het adres waar je terecht kunt is: Zwitsersekade 5, 3707 HZ Zeist

Charlotte ging zelf al eens eerder met een ezel wandelen en schreef daar ook een stukje over.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like