Op 50plus reis
36230
HomeAlgemeenZou jij op een 50+ reis meegaan?

Zou jij op een 50+ reis meegaan?

Op 50plus reis
Foto: Bruce en Rebecca Meisner – Stocksy

Diep in ons hart willen we allemaal wel 30 jaar blijven denk ik. Want echt, oud(er) worden is zo leuk nog niet. 🙂 Maar dat even terzijde. Er moet me namelijk iets van het hart, en dat is de categorie 50+ reizen. Even ter verduidelijking: ik val – in theorie – in de doelgroep. In de praktijk zal ik nooit van zijn lang zal ze leven een reis boeken die als titel iets met 50+ heeft. Het is een principe kwestie.

Een 50+ pas? Ben je gek of zo? Hoezo is er überhaupt zo’n pas? Ben je als je 50 bent zo seniel dat je niet meer mee kunt met de rest van de wereld? Ben je dan genoodzaakt om alleen nog maar op reis te gaan met oude mensen? Hoezo??

Ja ik word er heel opstandig van. Ik snap het gewoon niet. Het gekke is natuurlijk dat ik vroeger, zo’n jaar of 15-20 geleden, helemaal geen problemen had met die 50+ pas. Logisch ook want ik viel totaal niet in de doelgroep, dus dat er zo’n pas bestond? Het zal wel. Niet interessant.

Datzelfde gevoel heb ik nu ook bij de 65+ pas. Want daar ben ik nog lang niet dus ook hier weer, niet interessant. Maar dan nog vind ik per definitie die 65+ pas nog een tikkie anders. Want de meeste mensen gaan (of gingen in ieder geval) met hun 65e met pensioen. En dan heb je wellicht minder geld. Kortingen zijn dan welkom. In die zin kan ik de 65+ begrijpen.

Maar die 50?

Al googlelend (het is een woord. Echt) kom ik op een of andere instantie die de 50plusvoordeelpas uitgeeft. De stichting aangenaam ouder worden. (Mijn haren beginnen al een beetje overeind te staan en niet van ouderdom) De pas kost ook nog eens geld € 13,75 nog wel en dan krijg je ‘allerlei leuke voordelen van leuke ondernemers’. Dan ben ik dus al klaar.

Elke zichzelf respecterende 50+ doet toch niet mee aan die onzin?

Op 50plus reis

En dan op reis met ‘gezellig allemaal 50+-ers’

Snap ik die 50+ pas al helemaal niet, de 50+ reis snap ik nog minder. Want waarom heb je die nodig? In groepsreizen vond en vind ik juist de combinatie van diverse leeftijden zo leuk. Ook toen we nog fris en fruitig en hartstikke jong waren. En nu ik me nog steeds hartstikke fris en fruitig en (meestal) jong voel heb ik absoluut geen behoefte om een reis te boeken met alleen maar oude sokken. Ook al zijn die net zo oud als ik.

Want dat idee heb ik toch dan bij de 50+ reis. Het zal vast niet kloppen en bij voorbaat dan maar vast excuus voor al die mensen van boven de 50 die wél met zo’n reis meewillen (ieder zijn ding!) Sowieso gaan we steeds vaker gewoon met zijn tweeën of met vrienden op reis. Theoretisch is dat dan natuurlijk ook een 50plus reis! Hahaha… Maar het feit dat je het zo nóemt maakt het per definitie al een hoog geriatrisch gehalte hebben.

Zou jij meegaan?

Dus zeg eerlijk; zou jij meegaan met een dergelijke reis? Hierbij ga ik ervan uit dat je verder gezond van lijf en leden bent. En je geen 50+-er vóelt!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like