Tenerife 854
37300
HomePersoonlijkWe mogen weer!

We mogen weer!

Alleen al het feit dat ik dit bericht tik, is iets waar ik bij van word. Al vraag ik me wel serieus af of we deze euforie vasthouden. Of dat we binnenkort misschien wel weer opnieuw met een nieuwe variant te maken hebben.

Kasteel van Elvas

De geleerden menen dat de pandemie officieel voorbij is, dus daar hou ik me dan maar aan vast.. Want hoe fijn is het om weer mogelijkheden te hebben. Om weer onbekommerd (nou ja…) op reis te kunnen. Al die restricties zijn er nog wel her en der. Sommige grenzen zijn weer helemaal open, maar er zijn er helaas ook nog genoeg waar je niet ontkomt aan PCR testen en meer van die ellende.

Charlotte en ik gaan over een maandje naar Curaçao waar we enorm veel zin in hebben. Maar daar is op dit moment nog steeds de regel, testen voor je er heen gaat en testen op dag 3 van je verblijf. We hebben nog een vage hoop dat die extra testen vóór ons vertrek worden opgeheven maar of dat gaat gebeuren zal moeten blijken. Momenteel is Nederland voor Curaçao nog steeds een hoog risico gebied. Curaçao zelf is groen. Ik denk dat ze dat graag willen blijven.

klein curacao

Griekenland

Op dit moment kun je met een corona bewijs zonder restricties inreizen naar Griekenland. Maar aangezien Laura en ik pas in juni hiernaartoe gaan, is het natuurlijk de vraag of dat dan nog hetzelfde is.

Dus we mogen weer maar je moet alsnog elke keer wel goed checken wat de regels zijn van het land waar je heen wilt. Dat maakt het alsnog best onzeker. Zo was Turkije een paar weken geleden nog mega oranje. Ik heb een Turkije reis op de planning staan in april. Maar ik zag net dat het nu geel is. Nu maar hopen dat dat zo blijft of misschien nog wel groen wordt.

Octopus in Griekenland
Octopus in Griekenland

Plannen

Plannen van je reis – ook al mogen we weer – is dus wel nog steeds lastig. Ik gebruik zelf de heel handig app “Reisapp”. Hier kun je landen aanvinken als favoriet. Als er dan iets wijzigt krijg je daar een popup van op je telefoon. Bovendien staan de links naar de betreffende landelijke instanties er ook bij. Heel handig. Dus ben je van plan om veel te gaan reizen dit jaar, hou de app dan zeker in de gaten voor het laatste nieuws.

Annuleren

Ook eentje om goed in de gaten te houden zijn de annuleringsvoorwaarden van reisorganisaties en vliegmaatschappijen, want ook die veranderen waar je bijstaat. Zo boekten wij onze vluchten voor Curaçao bij de KLM (want we hadden nog vouchers van vorig jaar) en de specifieke voorwaarde op dat moment was dat je – als je boekt voor 1 maart – een garantie hebt op teruggave of een voucher als je vóór aanvang van je eerste vlucht annuleert. Want wat gebeurd er als jij vlak voor vertrek positief test en je reisgenoot niet? Eerlijk gezegd weet ik dat nog steeds niet helemaal precies maar hoe ik het nu lees is dat we dan beiden kunnen annuleren.

Nu hoop ik natuurlijk niet dat dat nodig is, want jeetje ik heb er zoveel zin in!

Checken, checken en checken

Dus ondanks het feit dat er in Nederland steeds meer maatregelen worden afgeschaft is het advies wel nog steeds om vooral te blijven checken. Wat zijn de annuleringsvoorwaarden, waar kun je heen zonder restricties, welke testen of papieren heb je nodig en ga zo nog maar even door. Voorlopig zijn we er dus nog niet vanaf. We mogen weer, maar we moeten nog wel van alles.

Misschien blijft dat wel zo. Ik ben heel benieuwd hoe het in de nabije toekomst gaat. Voor nu…. heb ik enorm veel zin om een tripje naar Bali te boeken. Die kant van de wereld is al zo lang min of meer onbereikbaar geweest! En ik hou van Azië. Dus hoe het zich verder gaat ontwikkelen… We zullen het zien. Voor nu alvast veel reisplezier!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like